Kultura pro domácí přípravu čerstvého sýra z 1 - 5 l mléka

Obsah sáčku je určený pro domácí výrobu čerstvého domácího sýru - 1 sáček pro zakvašení 1-5 l mléka. 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 3523
Značka: BULGARICUS
94 Kč / ks 77,69 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.002 kg
Položka byla vyprodána…

Postup:

  1. Pasterizace 76°C
  2. Shladit mléko  na 38°C - 42°C
  3. Přidat chlorid vápenatý - 2ml na 10L, naředěno 1:10 vodou
  4. Zaočkovat kulturou 
  5. Nechat  10 - 15min. stát
  6. Zasýřit  syřidlem - 2ml na 10L, naředěno 20ml vody, pak se nechá 2,5h
  7. Sýřenina se nakrájí na 2,5cm x 2,5cm kostky
  8. Míchání a převracení 1 -2 min
  9. Přestávka 5 - 10 min
  10. Míchání a převracení 2 -3 min
  11. Přestávka 10 - 15 min
  12. Míchání (uzavírání zrna), zrno musí být hladké, měkké, nesmí být moc utažené
  13. Samovolné lisování 12 - 24h v plachetce nebo ve formě
  14. Po vylisování se sýřenina nakrájí a nasolí
  15. Sýr nesmí přijít do chladu
  16. Zrání při 10 - 17°C, 4 dny

Obsah: iofilizované mikroorganismy.

Druhy:Lc. lactis, Lc. cren. oris, Lc diacetylactis, S tr. Thermophilus, Leuc. Cremoris.

Uchovávání: 0 - 10°C. Není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Vyrobeno v Bulharsku. Genesis Lab. Sofia.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: