Kultura pro domácí přípravu čerstvého sýra z 1 - 5 l mléka
Obsah sáčku je určený pro domácí výrobu čerstvého domácího sýru - 1 sáček pro zakvašení 1-5 l mléka.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Hmotnost: | 0.002 kg |
Položka byla vyprodána… |
Postup:
- Pasterizace 76°C
- Shladit mléko na 38°C - 42°C
- Přidat chlorid vápenatý - 2ml na 10L, naředěno 1:10 vodou
- Zaočkovat kulturou
- Nechat 10 - 15min. stát
- Zasýřit syřidlem - 2ml na 10L, naředěno 20ml vody, pak se nechá 2,5h
- Sýřenina se nakrájí na 2,5cm x 2,5cm kostky
- Míchání a převracení 1 -2 min
- Přestávka 5 - 10 min
- Míchání a převracení 2 -3 min
- Přestávka 10 - 15 min
- Míchání (uzavírání zrna), zrno musí být hladké, měkké, nesmí být moc utažené
- Samovolné lisování 12 - 24h v plachetce nebo ve formě
- Po vylisování se sýřenina nakrájí a nasolí
- Sýr nesmí přijít do chladu
- Zrání při 10 - 17°C, 4 dny
Obsah: iofilizované mikroorganismy.
Druhy:Lc. lactis, Lc. cren. oris, Lc diacetylactis, S tr. Thermophilus, Leuc. Cremoris.
Uchovávání: 0 - 10°C. Není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Vyrobeno v Bulharsku. Genesis Lab. Sofia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář