Jogurtová kultura - Originální bulharský jogurt

10 kapslí po 250 gramech.

Z jedné kapsle vyrobíte 2 litry originálního bulharského jogurtu, fermentovaného mléčného produktu prospěšného pro zdraví a dlouhověkost. Probiotické, léčebné a profylaktické vlastnosti bulharského jogurtu byly studovány v prestižních medicínských institucích po celém světě. Jejich dezinfekční vlastnost obnovuje a udržuje přirozenou mikroflóru trávicího traktu. Kultury pomáhají odstraňovat toxiny a odbourávat cholesterol, mají protirakovinné účinky, aktivuji imunitní systém. 

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 6126
240 Kč / ks 214,29 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.05 kg
Položka byla vyprodána…

Složení:
Minimálně 1 miliarda životaschopných buněk na gram: Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.

Podmínky skladování:
2 roky při teplotě od 0 do 10 °C nebo
1 rok při teplotě do 20 °C na suchém, tmavém místě, mimo sluneční světlo.
Datum spotřeby je vyznačeno na spodní části obalu. 

Dávkování:
Každá kapsle je určena k naočkování 1 až 2 litrů mléka.

Způsob přípravy:
Zahřejte mléko (1 až 2 litry) na 95º C, udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku nebo 1 kapsli (kapsli použijte celou) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.

Bulharský jogurt je světově uznávaný mléčný produkt prospěšný pro zdraví a dlouhověkost. Startovací kultury pro domácí použití GENESIS TM na výrobu originálního bulharského jogurtu jsou výjimečné symbiotickou vazbou mezi kmeny Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Izolované z přírodních zdrojů pro jejich probiotickou sílu. Kultury jsou lyofilizované (vysušené mrazem) mikroorganismy, kde v 1 g jejich počet převyšuje 1mld. To zajišťuje výrobu biologicky aktivního fermentovaného mléčného produktu.

Bulharský jogurt je jedinečný fermentovaný (kysaný) mléčný výrobek, známý jako potravina podporující zdraví a dlouhověkost. Startovací kultury GENESIS® pro domácí přípravu originálního bulharského jogurtu jsou symbiotické kombinace kmenů Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus
thermophilus izolované z přírodních zdrojů a vybrané podle jejich účinků na zdraví. Jedná se o koncentrované, lyofilizací sušené kultury s více než 1 miliardou životaschopných buněk v jednom gramu, což zaručuje biologicky aktivní kysaný mléčný výrobek. Probiotické, léčivé a preventivní vlastnosti kmenů Lactobacillus bulgaricus obsažených ve startovací kultuře byly studovány v prestižních lékařských ústavech zejména v Sofii. Aktivita těchto kmenů pomáhá obnovit rovnováhu mikrobiomu trávicího systému. Účastní se biodegradace cholesterolu, tvorby zdraví prospěšných látek (některých vitaminů a mastných kyselin s krátkým řetězcem), pomáhají odstraňovat toxiny z těla, správné složení střevní mikroflóry má protinádorové účinky a má vliv na správnou funkci imunitního systému.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: