Jogurtová kultura řeckého typu na 1-5l
Sáček pro výrobu domácího jogurtu. 1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka. Obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g - Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Hmotnost: | 0.04 kg |
Položka byla vyprodána… |
Uchovávejte při teplotě :0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 42 – 45°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termotaška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.