Pohanka neloupaná
Neloupaná, čistota minimálně 98%, vhodná pro celiaky, určená k nakličování nebo pěstování v hlíně - není určena k přímé konzumaci, zemědělská komodita.
Semena pohanky obsahují draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek. Z vitaminů skupinu B, cholin, rutin a tokoferol (E). Najdeme v ní i nenasycené mastné kyseliny. Pohanka je ceněna pro vysoký obsah rutinu. Rutin má léčivý účinek na cévy v celém organismu. Vrací jim pružnost a s přítomným vitaminem E léčí chorobné cévní změny. Pohanka obsahuje velké množství zinku, který posiluje obranyschopnost sliznic, zejména ve chřipkovém období. Snižuje tlak, hladinu cholesterolu, uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy, zmírňuje problémy křečových žil. Důležitým prvkem je také cholin. Regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem. Pomáhá odbourávat nahromaděný tuk v játrech. Pohanka je cenným zdrojem vlákniny. Patří k bezlepkovým potravinám a je vhodná pro celiaky.
Kategorie: | PÉČE O ZDRAVÍ |
---|
Návod na klíčení:
namočte pohanku na 24 hodin, pak ji nechte na vlhkém podkladu klíčit a pravidelně ji roste vodou, nesmí zaschnout. Za 14 dní by měla vyklíčit, lístky i nať používáme do salátů, polévek apod.
Nejedná o osivo ( s garantovanou klíčivostí 85%) , je neupravovaná, nečištěná ( zkrátka jak vypadla z kombajnu). S klíčivostí by neměl být problém, ale nedosáhnete tak vysoké klíčivosti jako u osiva, které je mnohonásobně dražší.
vlhkost – max 14 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.