Himálajská sůl jedlá hrubá
Růžová sůl s oxidy železa o hrubosti 2-4 mm, vhodná do potravin a do koupelí
Kategorie: | PÉČE O ZDRAVÍ |
---|
Sůl pochází z jihozápadních fosilií Himálají. Používá se hlavně jako koupelová, ale najdete ji i v obchodech s kořením (solné mlýnky).
Tato sůl je 250 milionů let stará a je jedinečně čistá. Je ručně těžena, omývána a sušena na slunci. Tato sůl je čistá, zcela bez příměsí (jako jsou např. protihrudkující látky běžně přidávané do kuchyňské či mořské soli) a je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v Německu.
Růžová sůl je velmi chutná a výborně osolí pokrmy.
Růžový odstín získala sůl díky přítomnosti oxidu železa a hojnému obsahu minerálů (vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu), které jsou pro tělo velmi snadno vstřebatelné, protože tyto minerály jsou přítomny v tzv. koloidní formě (mají vzájemně propojenou strukturu, usnadňující jejich absorbci). V rozporu s rozšířeným přesvědčením nezvyšuje tato sůl krevní tlak. Její schopnost regulovat vyváženost tekutin v těle jí dovoluje zároveň i stabilizovat krevní tlak na zdravých hodnotách.
Růžová sůl je výborným prostředkem proti astmatu a alergiím. Doporučuje se pít 2-3 sklenice vody s malým přídavkem růžové soli nebo ji inhalovat.
Ilustrativní obrázek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.