Mandlový olej masážní

Mandlový masážní olej - neutrální bez přidaných antioxidantů, vhodný pro všechny typy pokožky, vhodný jako základ pro míchání s esenciálními oleji, výrobu masážních preparátů i do dětské kosmetiky. Rafinovaný olej. (ilustrativní foto)

Mandlový olej je vyráběn  ze zralých semen Mandloně bez slupky ( Prunus dulcis) DA Webb. var. dulcis nebo var. amara Buchheim nebo směs obou kvalit.
Mandloň patří do čeledi růžovitých (Rosaceae). Ovocná jádra obsahují asi 40 až 50 procent mastného oleje. Mandle původně pochází z Číny a Blízkého východu, dnes jsou hlavní pěstitelskou oblastí kromě USA (Kalifornie) a Číny v menší míře Španělsko a další země.
Mandlový olej má vysoký obsah kyseliny olejové (omega-9, C18:1) a kyseliny linolové (omega-6, C18:2) a je  bohatý na přírodní vitamín E, dále obsahuje vitamíny A, F a alfa-tokoferolu (přírodní antioxidant), nenasycené mastné kyseliny - zejména kyselina olejová, a minerály - vápník, draslík a hořčík.
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 1413/120 1413/1000 Zvolte variantu
39 Kč / ks 209 Kč / ks od 39 Kč / ks 32,23 Kč bez DPH 172,73 Kč bez DPH od 32,23 Kč bez DPH
Kategorie: KOSMETICKĚ SUROVINY
kategorie: masážní
vhodný na: děti

Surovina pro výrobu kosmetiky.

Mandlový olej je kosmetická surovina, nejzásadnější základní olej. A to jak pro svoje vlastnosti, tak pro cenovou dostupnost.

Nemá téměř žádné aroma, osvědčil se jako vhodný základ pro přípravu regeneračních krémů, olejů a masážních preparátů, pro svou jemnost je vhodný i do dětské kosmetiky.

Surový olej obsahuje řadu nežádoucích látek, které se odstraňují v procesu rafinace. Rafinací však nazýváme obecně technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina jakéhokoliv původu. Procesu rafinace se nejvíce vytýká vysoká teplota (nad 180 °C) při odstraňování nežádoucích pachových složek. Proces však probíhá ve vakua a k oxidaci oleje v podstatě nedochází. Rafinací se olej zbavuje zbytků mechanických nečistost, buněčných tkání, bílkovin a sacharidů, vody, doprovodných látek, př. stopy pesticidů, těžkých kovů, dalších kontaminantů, jenž přešly z životního prostředí, barevných látky (např. chlorofyl), které negativně ovlivňují chuťové vlastnosti oleje, zbytkových částí buněk semen, které obsahují lipolytické enzymy, jenž z tuku uvolňují volné mastné kyseliny a zhoršují jeho jakost.

Použití mandlového oleje v kosmetice:

  • Všestranný základový olej pro každý typ pleti
  • Dobře proniká do pokožky a promašťuje pokožku
  • Zklidňuje drsnou, šupinatou a suchou pokožku
  • Velmi dobrý masážní olej
  • Použití v produktech pro péči o děti, balzámy na rty a produkty péče o vlasy

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: