Kyselina hyaluronová FOOD - Hyaluronát sodný 1200 kDa
Středněmolekulární kyselina hyaluronová má molekulární hmotnost 600 – 1500 kDa. Je vhodná k výrobě potravinových doplňků i jako surovina pro výrobu kosmetiky.
Kategorie: | KOSMETICKĚ SUROVINY |
---|
Sypká surovina.
Dávkování: Pro potravinové doplňky maximálně 50mg/den
Do vodní fáze výrobku v dávkování cca 0.1g -1 g kyseliny hyaluronové na 100g výrobku. Po smíchání s vodou vznikne vodný roztok ( u nízkomolekulární kyseliny nevzniká gel).
Nízkomolekulární kyselina hyaluronová má nízkou molekulární hmotnost vyjádřenou jednotkami kDa nižšími jak 600 kDa.
Proniká do hloubky, do tzv. dermální vrstvy pokožky, funguje na buněčné úrovni uvnitř pokožky. Vzhledem ke své schopnosti, neudržuje v pokožce jen vodu, ale pomáhá i při obnově elastinu a kolagenu, které jsou odpovědné za pevnost a pružnost kůže.
Je určena hlavně pro pleť zralejší, jako nevyhnutelná prevence stárnutí pleti, protože obnovuje pevnost a pružnost pleti, její hydrataci, odstraňuje povadlost pleti a vrásky, vrací kůži přirozenou barvu, zjemňuje projevy tzv. tmavých flíčků.
V lékařství je používána k ošetření běžných ran, odřenin, opruzenin, lehčích popálenin, spálenin od slunce, poranění a zánětů v dutině ústní, bércových vředů, ale i mnohem závažnějších poranění, z nichž ty kritické by mohly vést až k nekróze tkání. Po léčbě se vytváří minimální jizvy.
Středněmolekulární kyselina hyaluronová má molekulární hmotnost 600 kDa – 1500 kDa.
Vysokomolekulární kyselina hyaluronová díky své vysoké molekulární hodnotě vyšší jak 1600 kDa působí především na povrchu, a takpůsobí dobře u vysušené pleti, na léčení akné, u nečisté pleti a všude tam, kde je potřeba doplnit horní vrstvě vodu a intenzivně ji hydratovat. Tvoří film na povrchu kůže, ale nebrání jejímu dýchání a je lehká a prodyšná. Její účinek je okamžitě viditelný.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.