Zakysaná smetana pro 1-5l mléka
1 sáček kultury pro domácí přípravu zakysané smetany - na 1-5L mléka. Obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy: Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. Cremoris. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Hmotnost: | 0.005 kg |
Položka byla vyprodána… |
Návod:
1 -5l smetany se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 24 -29°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Smetana se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po dobu 14-16h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termotaška). Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový , bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě smetany. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jinou smetanu.
Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.