Tvaroh pro 1-5l mléka
1 sáček kultury pro přípravu tvarohu pro domácí použití - na 1-5L mléka.Obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy: Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Streptococcus thermophilus.. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Hmotnost: | 0.005 kg |
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 37°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37°C po dobu 10-12h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termotaška). Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový. Hustý zakvašený produkt se dohřeje a oddělená syrovátka se scedí. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.