Ostropestřec mariánský - semena
Nemořený, pěstovaný v potravinářské kvalitě. Za pozitivní účinky ostropestřce mariánského jsou zodpovědné flavolignany silybin, silydianin a silychristin, které se souhrnně nazývají silymarin. Silymarin je přitom známý také jako silný antioxidant, má blahodárné účinky na játra a také na žlučník. Přispívá k pročištění jater a jejich správnému fungování, k normální činnosti srdce a trávení, napomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, protože se jedná o antioxidant.
Mimo jiné je určený k výrobě krmiv nebo k přímému zkrmování zvířatům.
Je určený pro konzum i setí, ale není klasifikován jako osivo ( nemá garantovanou vysokou klíčivost).
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|
K přímé konzumaci využijeme drcených semen – plodu ostropestřce. V této podobě se jednak pohodlně konzumuje, je zajištěno dokonalé vstřebávání jeho účinných látek a zároveň pomáhá k pročištění trávicí soustavy. Je možné z nich připravovat nálev nebo přidávat například do jogurtů, kaší, smoothie nápojů a podobně. Lze je však konzumovat i samostatně.
čistota: 99 %
vlhkost: 14 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář