Kefír na 1-5l mléka
Mlékárenské kultury na DOMÁCÍ přípravu kavkazského kefíru - 1 sáček pro zakvašení 1-5 l mléka (až 50l kefíru). Z hotového kefíru zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Hmotnost: | 0.005 kg |
Položka byla vyprodána… |
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp.
cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus,
Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na 29°C- 32°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí.
Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po dobu 20-24 h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby
přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška).
Po 20-24h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodný ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o
2-3h.
Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.