Bulharský jogurt na 1-5l mléka
Sáček pro výrobu domácího jogurtu. 1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka (až 50l jogurtů). Z hotového jogurtu zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.
Sáček obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Kategorie: | DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.005 kg |
Položka byla vyprodána… |
Návod na výrobu:
1 -5l mléka se zahřeje na 95 °C, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 45 – 48°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový jogurt, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. Video návod na www.bulgaricus.cz.
Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.