Bio Kefír na 1-5l mléka

1 sáček mlékárenské kultury na domácí přípravu bio kefíru - pro zpracování 1-5l mléka.  Obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis.

Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Položka byla vyprodána…
Objednáno
Kód: 1675
Značka: BULGARICUS
94 Kč / ks 77,69 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.005 kg
Položka byla vyprodána…

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  37 – 38°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37 – 38°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termotaška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 38°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je mléko hotové, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita bio kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. 

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: